ПЕНЛИВО ВИНО – БРУТ

СОВИЊОН БЛАН

Оваа традиционална метода
на пенливо вино нуди
суптилни нишки од цитрус
и зрело јаболко испреплетено
со тонови на топло броше.
Покажува ароматична зрелост
по четириесет месеци стареење во шишиња.
Виното има кремасто чувство на уста,
со фини перзистентни меури и долготраен финиш.
Совршен како аперитив или во
комбинација со пушен лосос,
школки, бело месо и меки сирења

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *