МУГРА

СОВИЊОН  БЛАН

Виното е ароматично свежо и префинето со нежна жолто сламеста боја и зелена рефлекса, која дава прекрасна бистрина. Мирисот на ова вино е со арома на пролетни тревки, грашак, аспарагус и цветови. При консумирање, во устата и грлото дава убаво избалансирана хармонија со продолжен вкус. Виnото е јасно елегантно суво, но нежно слади. Се служи на температура од 8-10 0C во комбинација со морски плодови,риба и козјо сирење

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *